Bijeenkomst op 23 januari: Gewoon Dingen Doen

Vorige winter was ik vooral bezig met wat de huidige tijdgeest vraagt van ons als professionals. Wat hebben mensen en organisatie nodig om zich verder te ontwikkelen in deze roerige tijden? Wat kunnen we als mensen die er “verstand van hebben” toevoegen? Toevallig kwam ik het concept Open Space tegen en mijn vragen ontdekten een manier om antwoorden te vinden. Inmiddels hebben twee bijeenkomsten plaatsgevonden waarbij de leukste mensen uit mijn netwerk elkaar hebben leren kennen en er volop ideeën zijn uitgewisseld.

Inmiddels staat op 23 januari de derde Open Space gepland. Als organisator zoek ik een insteek en een aanpak die past bij wat er leeft, wat actueel is en wat echt belangrijk is. De beste manier om de essentie te vinden blijkt uit te gaan van wat ik zelf op een bepaald moment zoek. Dat lijkt misschien egocentrisch, maar door uit te gaan van wat ik in zakelijk opzicht nodig heb, krijgt mijn initiatief een urgentie die verder gaat dan mijn individuele vraag.

Op dit moment zoek ik actie en samenwerking! Ik heb genoeg nagedacht en genavelstaard, kan geen boeken over inspiratie meer zien. Het is tijd om dingen te doen! En opvallend genoeg is “gewoon dingen doen” een uitkomst uit verschillende groepen van de vorige Open Spaces.

Tegelijkertijd merk dat ik het lastig vind om mijn innovatieve plannen in actie om te zetten. Teksten op papier krijgen, mensen bellen, concreet data in agenda’s plannen: het valt me niet mee. Zaken doen lijkt soms alsof we samen door stroop bewegen. En uiteraard heb ik volop praktische bezwaren en smoezen. Als ik er met collega’s en klanten over praat, merk ik dat meer mensen worstelen met het in de wereld zetten van plannen en ideeën. Dit vraagt dus om aandacht: een mooi onderwerp voor de volgende Open Space bijeenkomst. Dingen Doen blijkt bovendien een trend voor 2015 te zijn. Rond de Open Space zijn we inmiddels met een groep slimme, creatieve en innovatieve mensen. Centrale vragen: Hoe kunnen we elkaar inspireren en uitdagen om meer stappen te maken bij het uitvoeren van onze plannen? En met wie gaan we samenwerken?

Voor de organisatie van de derde bijeenkomst heb ik communicatieadviseur Erik Jacobs benaderd. Hij is iemand met een enorm vertrouwen in de goede uitkomst van onmogelijke plannen en hij laat zich niet intimideren door beren op de weg. Dat zijn mooie eigenschappen als je Gewoon Dingen Gaat Doen.

Er zijn inmiddels een mooi aantal aanmeldingen, maar er kunnen nog wel een paar mensen bij. Heb je een interessant plan, een droom die je steeds maar niet waarmaakt? Of ken je iemand waarvan je denkt dat hij of zij echt wat bij te dragen heeft aan dit thema? Neem contact op met mij of Erik Jacobs en wij zorgen voor een persoonlijke uitnodiging.

http://www.driewerf.nl/open-space--3-your-breakthrough/