Uitnodiging: Aanpak van Publieke Paradoxen

Het idee

Tijdens ons werk in het sociale domein vinden wij onszelf, onze collega’s en onze opdrachtgevers steeds vaker terug in complexe situaties waar van ons gevraagd wordt te laveren tussen schijnbaar onverenigbare eisen en belangen. We zijn dat Publieke Paradoxen gaan noemen. 

Op 29 juni organiseerden we een eerste bijeenkomst om met een groep andere professionals te verkennen in hoeverre dit vraagstuk herkenbaar is en op welke wijze we constructief met paradoxen om kunnen gaan. Dat dit geen sinecure is bleek al tijdens de eerste bijeenkomst. Ontkennen van de tegenstellingen of een simpele keuze maken biedt geen oplossing en maakt de tegenstelling alleen maar groter. 

In de afgelopen maanden hebben we met een aantal mensen gewerkt aan een ‘aanpak’ om deze paradoxen hanteerbaar te maken. We zijn daar inmiddels een aardig eind mee gevorderd en denken daarmee  een werkwijze in handen te hebben die kan helpen bij het doorbreken van stagnatie en verlamming. Positiever geformuleerd: kan helpen bij het geven van een impuls aan innovatie binnen het sociale domein.

We nemen anderen graag mee in onze ideeën en willen onze (voorlopige) inzichten delen en verder ontwikkelen samen met anderen.

We nodigen je graag uit voor een 2de werkconferentie op 23 november aanstaande.

Wie komen er 

We nodigen iedereen uit die belangstelling heeft en bereid is om out of the box te denken en kennis te delen.  Het precieze programma is nog in de maak, maar het heeft het karakter van een praktische en concrete workshop, waarin we de ontwikkelde aanpak gaan toepassen en verbeteren. We hebben plaats voor maximaal 40 deelnemers.

Wanneer en waar: Op 23 november van 17.00 tot 20.00 uur in de Flexlounge van het Ondernemershuis, Lylantseplein 1, 2908 LH Capelle aan den IJssel. De locatie ligt vlak bij de A20 en je kunt er gratis parkeren. Vanuit trein- en metrostation Rotterdam- Alexander is het 10 minuten lopen. We zorgen voor wat lekkers te eten. 

Wat kost het? We werken met Pay What You Want. Je draagt bij wat je kunt en wilt betalen. Deze bijeenkomst is kostendekkend als iedere bezoeker tussen de 20 en de 30 euro bijdraagt. 

Aanmelden: Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar paradox@driewerf.nl en aan te geven wat je bijdrage is, zodat wij een factuur voor je maken. 

Wie organiseert dit? Wij zijn vijf professionals werkzaam in het sociaal domein: Marianne Driessen, Roel van Driel, Annette Berenschot, Teun Michielse en Teja Michels. Voor informatie kun je bij hen terecht.