Publieke Paradoxen

Uitnodiging

We nodigen je graag uit voor een kleine werkconferentie op 29 juni as. over de huidige ontwikkelingen in de zorg. In ons werk in het sociale domein vinden wij onszelf en onze opdrachtgevers steeds vaker terug tussen publieke paradoxen: complexe situaties waar van ons gevraagd wordt te laveren tussen schijnbaar onverenigbare eisen en belangen. We willen daarom samen met mensen uit ons netwerk samen kijken hoe we deze publieke paradoxen gaan overstijgen en concreet aan de slag kunnen met innovatieve ideeën en oplossingen. 

Wie komen er?

We nodigen slimme en creatieve mensen uit ons eigen netwerk uit die bereid zijn om out of the box te denken en graag kennis willen delen.  

Wanneer, waar en wat kost het?

29 juni  van 17.00 tot 20.00 uur in de flexlounge in Capelle aan de Ijssel. Adres is  Lylantse Plein 1, 2908 LH Capelle aan Den IJssel. Je kunt daar makkelijk en gratis parkeren. Vanaf Station Rotterdam Alexander is het ongeveer 10 minuten lopen. We serveren soep met broodjes. We werken met Pay What You Want. Je draagt bij wat je kunt en wilt betalen. Deze bijeenkomst is kostendekkend als iedere bezoeker tussen de 15 en de 25 euro bijdraagt.Je kunt je opgeven door een email te sturen naar paradoxen@driewerf.nl

Wie organiseert dit?

Wij zijn vijf professionals werkzaam met ons eigen bedrijf in het sociaal domein: Teja Michels, Roel van Driel, Annette Berenschot, Teun Michielse en Marianne Driessen. Bel ons als je meer wilt weten!

Waar gaat het precies over?

Het Sociale Domein is nooit een plaats geweest voor makkelijke beslissingen: altijd al waren er al veel ontwikkelingen in het beleid, ingewikkelde regelgeving en lastige ethische kwesties. Maar de huidige veranderingen in de zorg heeft deze complexiteit nog een extra laag gegeven, omdat er zoveel tegelijkertijd in beweging is. Geen enkele partij heeft nog het totale overzicht van alle ontwikkelingen en er wordt naarstig gezocht naar manieren om sturing te geven aan deze veranderingen.

Bestuurders, zorgaanbieders, afdelingshoofden en beleidsontwikkelaars zien zichzelf in toenemende mate in situaties die lastig zijn omdat er van hun wordt gevraagd te werken waar direct tegengestelde eisen en belangen spelen. De belangenafweging in deze zogenaamde publieke paradoxen is ingewikkeld en lijkt alleen maar toe te nemen.

Paradoxen zijn niet op te lossen door ze te negeren of door een simpele keuze te maken: dat zou geen recht doen aan de complexe kwesties die in de werkelijkheid van het sociaal domein spelen. We gaan onderzoeken hoe we deze paradoxen kunnen overstijgen en een manier kunnen vinden om stappen te maken op een beleidsterrein waarin de omstandigheden, politieke keuzen en regelgeving continu in beweging zijn.

We koersen op essentie van de doelstellingen en zoeken naar een werkbaar perspectief om die te bereiken. Daarbij is de insteek concreet, want morgen moeten we allemaal weer aan de slag met vragen en dossiers die op ons bureau liggen. We kunnen niet anders dan innovatieve oplossingen zoeken en realiseren. We zijn er van overtuigd dat we door samenwerking vanuit het sociaal domein daar een bijdrage aan kunnen leveren. 

 

Op de foto een werk van Anish Kapoor, te zien in museum de Pont in Tilburg.